Weerstokje (Canadian weatherstick)

Vorige Artikel 3 van 14 Volgende
€ 12,50 (inclusief btw)

Eenvoudig maar bijzonder handig is dit weerstokje (natuurlijke barometer)

Gemaakt van hout uit de noordelijke bossen in Ontario, Canada voorspelde dit weerstokje jarenlang het weer voor de Canadese pioneers.

Het weerstokje kunt u op de buitenmuur, kozijn, schutting of aan een boom bevestigen. Het buigt omhoog voor mooi weer en omlaag voor slecht weer.

 

De legende van het weerstokje
Lang geleden leefde er een ontdekkingsreiziger Dee Gree genaamd. Hij was constant op zoek naar antwoorden op zijn vragen. Waarom, waar en hoe waren zijn levensvraagstukken. De antwoorden op zijn vragen brachten hem en zijn mensen veel voordelen. Dee Gree`s dochter Mercury was een prachtig kind met bijzondere krachten. Zij kon het weer voorspellen. Ze voorspelde regen en zonneschijn, maar vaak was het een beetje van beide. Dee Gree was erg gesteld op haar en was ervan overtuigd dat de zon speciaal voor haar op kwam en onder ging. Echter, het noodlot trof de ontdekkingsreiziger. Op een dag stak er onverwacht een buitengewoon hevige storm op die de arme Mercury, die het mogelijk wel heeft zien aankomen, meespoelde en daardoor verdronk.

Dee Gree raakte overspannen, maar hij was er zeker van dat hij Mercury`s krachten zou ontcijferen om te voorkomen dat deze tragedie ook zijn mensen zou treffen. Zijn voortdurende vragen zorgden voor onrust in het land. Hij zocht hoog, laag, overal, weken, maanden zonder onderbreking totdat Moeder Natuur hem vrede en rust gunde en zei dat hij het in een boom moest zoeken. Dee Gree was in z`n sas maar verstond het verkeerd. Hij dacht aan de "klimaatboom" met de fijne takjes die voor zijn dochters slaapkamerraam groeide. Na veel onderzoek had Dee Gree plotseling het antwoord: de takken bogen naar boven voor zon en naar beneden voor regen. Toen pas begreep hij zijn dochters geheim.

Sinds Mercury`s geheim is verspreid hebt ook u enig inzicht in wat het weer morgen zal brengen omdat het weerstokje is ontwikkeld.Belangrijk te vermelden is dat sinds het bestaan van Dee Gree in de hele geschiedenis nooit meer een persoon door een storm is weggevaagd die beschikte over het weerstokje en daarmee de weersvoorspelling kende.

 

© 2007 - 2023 Buitenspul | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel